Bispereality?

Det har ikke vært til å unngå å få med seg at det drives utnevnelse av en ny biskop i Oslo i disse dager. Media ser ut til å ha fattet mer interesse for dette en noen kunne ane. Mengden mennesker som har utalt seg i sakens anledning står for meg å være latterlig stort. Alle disse kan umulig egentlig ha noe de skulle ha sagt i sakens anledning…? Har folk som aldri setter sin fot i kirken med mindre det er en dåp, konfirmasjon eller begravelse noe de skulle sagt? Jeg for min del prøver å fraholde meg å uttale meg offentlig. Men etter å ha sett den absurde mengden interesse landet har fattet for denne saken i det siste foreslår jeg følgende: Bispereality!

Ved neste valg av biskop i statskirken samler vi sammen ti kandidater, disse følges av det norske folk gjennom media med argusøyne og får så muligheten til å stemme ut den kandidaten de ikke liker – en hver uke. Jeg ser for meg følgende konkurranser: beste preken, beste sangstemme, beste seremonielle bevegelser. Hvem er flinkest med barn, konfirmanter og pårørende? Og sist men ikke minst, hvem gjør seg best med en kassegitar på fanget? På denne måten må vel tilhengerne av en ultrafolkelig statskirke bli fornøyd skulle man tro.

This entry was posted in Navlen min og resten av verden. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>